Om oss

Vår vision är att verka för hög biologisk mångfald, motståndskraftiga ekosystem och ett fossilfritt samhälle.

Jakobi Sustainability AB erbjuder högkvalitativa tjänster inom naturmiljö och miljö till privatägda företag och offentliga kunder. För att våra medarbetare ständigt ska vara bland de bästa lägger vi stor vikt vid kompetensutveckling och en god arbetsmiljö. Våra kärnvärden är kvalitet, engagemang och långsiktiga relationer.

Jakobi Sustainability AB – Din naturliga miljökonsult

När vår VD Marie Jakobi hade arbetat med tillstånd, MKB samt naturmiljöfrågor i andra konsultföretag under lång tid, kom hon till en punkt där hon ville ta över rodret själv och bygga företaget som hon drömde om att arbeta på. Hon startade därför en enskild firma 2013, som fick vind i seglen direkt och gjordes om till Jakobi Sustainability AB något år därefter. Affärsidén har hela tiden varit att verka för sunda ekosystem i gränslandet mellan naturmiljö och teknik.

Under 2016 anställdes Magnus Lundström som är den medarbetare som varit med allra längst och till stor del byggt upp Jakobis naturmiljöavdelning. Magnus är ansvarig för att utveckla affärsområdet naturmiljö och GIS.

Antalet anställda har varierat genom åren och idag består Jakobi av åtta medarbetare.

Läs mer om oss som arbetar på Jakobi här!

Idag erbjuder Jakobi Sustainability AB tillsammans med våra duktiga samarbetspartners tjänster inom det mesta som behövs i arbetet med större och mindre samhällsbyggnadsprojekt som kan påverka naturmiljön. Vi ser till att ta fram rätt underlag för att ditt projekt ska kunna genomföras kostnadseffektivt med minsta möjliga miljöpåverkan.

Vår breda kompetens inom natur och miljö gör att vi kan utföra en mängd naturinventeringar och upprätta åtgärds- och skötselplaner för att värna framtida naturvärden. Vi undervisar även på högskolor, håller föredrag och kurser, producerar handböcker med mera. Vi har även en mycket erfaren och duktig medarbetare som kan ledsaga dig genom hela eller delar av processen med miljö- och kvalitetsledning.

Vi är din naturliga miljökonsult – prova oss om du inte redan har gjort det!

Läs gärna vår klimat- och hållbarhetspolicy

Vill du bli en av oss? Vi är alltid intresserade av att bredda våra kompetenser ytterligare. Under Vi söker fler kollegor kan du läsa mer om vad vi söker och mer specifika tjänster vi erbjuder.

Vi stödjer Nordens Ark

Prewalskis häst

Vi är fodervärdar för Przewalskis vildhäst på Nordens Ark.
Efter att ha varit utdöd i det vilda vandrar Przewalskis vildhästar åter fritt på den mongoliska slätten. Detta tack vare ett lyckat återinplanteringsprogram som pågått sedan 1992.

Przewalskis vildhäst har riktigt gamla anor. Målningar i Lascaux-grottan i Frankrike vittnar om att arten för 8 000 år sedan fanns i Frankrike. Przewalskis vildhäst är den enda kvarlevande vildhästen. Till skillnad från andra vildhästar har den aldrig blivit domesticerad av människan. Utbredningen av människans tamboskap trängde undan arten från vattenhålen. En intensiv jakt bedrevs på vildhästen som dog ut i det vilda under 60-talet och länge enbart återfanns i djurparker. Przewalskis vildhäst lever idag i tre nationalparker i Mongoliet.
Läs mer >>

Rulla till toppen